Dag 5
Dag 5 was een lekkere korte rit en om 15.00 uur werd er al een berichtje ontvangen dat de renners al in Neudorf aangekomen waren. Dit na een fietstocht van 63 km. De eerste heuveltjes zijn ook al gevonden en met 2 klimmetjes van 6% en 10% zijn deze heuveltjes getrotseerd. De renners maken het goed en voelen zich na 5 dagen fietsen nog steeds goed.

Ook de Heerenveense Courant heeft weer een artikel geplaatst over de fietstocht van Jorijn en Ben. Deze is hieronder geplaatst.


--- begin artikel ---

Sponsorfietstocht Oekraïne van start

HEERENVEEN – Na weken van intensieve voorbereidingen was het zaterdag eindelijk zover. Jorijn Brandsma (26) uit Heerenveen en Ben Reuvers (63) uit Assen stapten op de fiets om te beginnen aan de 1800 kilometer lange monster-fietstocht naar de Oekraïne.

Doel van de fietstocht is om geld in te zamelen voor het ziekenhuis in Beregowo waar achtergelaten baby’s onder erbarmelijke omstandigheden worden verzorgd. Na een kort afscheid vertrok het tweetal onder begeleiding van een peloton fietser rond 10.00 uur vanaf het gebouw van de Pinkstergemeente Philadelphia aan de Herenwal in Heerenveen. Eenmaal het plaatsnaambord van Heerenveen gepasseerd, haakten de groep fietsers af en waren Jorijn en Ben op elkaar aangewezen. De eerste ideeën om deze sponsorfietstocht te organiseren ontstonden in februari. Jorijn had al eens gewerkt in het ziekenhuis en zich daardoor het lot van de baby’s aangetrokken. ,,Ik kon onmogelijk de baby’s daar laten voor wat ze waren. Ik wilde ze helpen. Zo is het idee van deze fietstocht ontstaan”, vertelt ze. Ben Reuvers besloot pas twee weken geleden om met Jorijn mee te fietsen. Eerder in deze krant was te lezen dat Jorijn’s maatje Christiaan Lodewijk haar in eerste instantie zou vergezellen tijdens de tocht. Hij moest de afgelopen weken afhaken vanwege persoonlijke omstandigheden. Ben en Jorijn fietsen overigens niet helemaal alleen naar de Oekraïne. Het echtpaar Johan en Trieneke Kisjes –beiden 66 jaar- uit Assen rijden vooruit met auto en caravan om de fietsers eventueel technisch te ondersteunen. Om op schema te blijven zal er de komende acht dagen ruim 800 kilometer gefietst moeten worden. Het tweetal zal dan voor het eerst kunnen uitpuffen in Tsjechië. De bedoeling is dat over vier weken de eindbestemming wordt bereikt. Inmiddels hebben de weldoeners al 3500 euro opgehaald. Beide fietsers zullen er nog alles aan doen om dat bedrag te vergroten.

--- einde artikel ---

Bekijk de onderstaande links voor de route van dag 5 en 6 en het etappe schema voor alle details over de reis.

Route dag 5 woensdag 8 aug: Bad Lauterberg - Neudorf
Route dag 6 donderdag 9 aug: Neudorf - Leipzig

Volledig Etappeschema

1 opmerking:

Unknown zei

Hoi Jorijn,

Zo, jullie hebben er al weer behoorlijk wat kilometers opzitten. Gaat allemaal prima zo te lezen (afgezien van een kleine omweg).

Ga zo door!!

Groetjes,

Eric Heijink