Opdefietsnaaroekraine.nl - DAG 1

Heerenveen – Zaterdagochtend rond 10.00 uur stapten ze op de fiets. Jorijn Brandsma (26) en Ben Reuvers (63) uit Heerenveen en Assen. Na een afscheid vanuit Pinkstergemeente Philadelphia aan de Herenvwal vertrokken ze samen met een kleine groep fietsers richting Oekraine. De groep fietsers haakten af toen het stel Heerenveen verliet, maar Jorijn en Ben fietsten in een strak tempo door. De komende weken fietsen zij bijna 1800 km en de eindbestemming is Beregowo, Oekraine. Doel van de fietstocht: geld inzamelen voor een ziekenhuis in Beregowo. Op een afdeling in dit ziekenhuis liggen achtergelaten baby’s waaraan het geld bij aankomst geschonken zal worden.

De eerste ideeen van deze fietstocht ontstonden in februari en zes maanden later zitten ze op de fiets. Overigens besloot Ben pas twee weken terug om mee te gaan op de fiets nadat hij was benaderd door Johan en Trieneke Kisjes (beide 66 jaar). Dit echtpaar had een paar weken daarvoor besloten om als begeleiding mee te gaan in een auto. Toen bleek dat er een renner te kort kwam kwamen ze in contact met Ben en deze werd direct enthousiast.

De planning is er dat de komende acht dagen ruim 800 kilometer wordt gefietst. Op dat moment zitten ze in Tsjechie en zullen ze genieten van hun eerste rustdag. Voordat de eerste trap gemaakt werd heeft dit project ruim € 3500,- opgeleverd en Jorijn en Ben zullen er alles aan doen om een bedrag van € 5000,- op te halen.

Klik op de foto hierboven voor meer foto's van het afscheid en de eerste kilometers.

Geen opmerkingen: